Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поручио из Марсеја: У Србији ускоро три "Супер Пуме"

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин обишао је данас у Марсеју припаднике Хеликоптерске јединице МУП-а Србије који се налазе на летачкој обуци за управљање хеликоптером "Супер Пума", а потом се састао и са највишим руководиоцима компаније "Ербас".

Супер Пума - Фото: МУП
Супер Пума - Фото: МУП

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је да захваљујући одговорном управљању нашом државом од стране председника Србије Александра Вучића, Министарство унутрашњих послова може да се похвали најснажнијом хеликоптерском флотом на читавом Балкану, те да у Србију ускоро стижу три нове "Супер Пуме".

„Веома брзо, три "Супер Пуме" ће доћи у нашу Србију. Србија са најсавременијим и вероватно најбољим хеликоптером на свету у својој класи, само показује колико је ојачала и колико је оснажила. Председник Александар Вучић када је преузео бригу и одговорност за управљање Србијом није могао да се похвали оваквом хеликоптерском флотом, а ево сада након неколико година његовог мандата и његове бриге о нашој земљи, можемо да кажемо да и Министарство унутрашњих послова има без сваке сумње најснажнију хеликоптерску флоту на читавом Балкану“, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Супер Пуме ће бити опремљене ведрима за гашење пожара. Дакле, имаће двоструку намену, баш као што сваки наш хеликоптер може да послужи и у одбрани земље када је то потребно. Наши пилоти и наши механичари су прошли све обуке и чим хеликоптери стигну у Србију, а биће то веома брзо, моћи ће да их користе. Треба да будемо поносни на Србију каква је данас, ово ни много богатији и развијенији од нас не могу да обезбеде за себе. Ово је доказ када се нешто планира, када се нешто ради размишљајући унапред, како једна земља напредује и уосталом како Министарство унутрашњих послова напредује“, истакао је министар полиције Александар Вулин.

Овом приликом, министар унутрашњих послова Александар Вулин састао се са највишим представницима компаније „Ербас“ са којима је и обишао погон за производњу најновијих хеликоптера, као и део у којем се одвија програм „Супер Пума“.

Командант Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова Ненад Недић истакао је да је захваљујући односу државног руководства на челу са председником Вучићем према МУП-у, хеликоптерска флота изузетно модернизована, као и да је "Супер Пума" тип хеликоптера који далеко премашује капацитете осталих хеликоптера које МУП има у својој флоти.

„Данас присуствујемо завршетку летачке обуке пилотског састава за нови тип хеликоптера за Хеликоптерску јединицу МУП-а и као што видите ово само представља завршетак модернизације флоте која је почела од пре неколико година, захваљујући односу државног руководства према самој јединици и према целом Министарству. Оно што издваја тренутно хеликоптер јесте да ће својим капацитетима далеко надмашити капацитете старих хеликоптера, који су понављам још увек у употреби и увек су оперативни да послуже и у различитим операцијама спасавања и гашења пожара. Овај хеликоптер се издваја по томе што ће оперативност саме јединице, а самог Министарства далеко повећати, јер капацитет подвесног ведра које износи 4,5 тона далеко премашује оне капацитете које је Министарство некада имало“, поручио је командант Хеликоптерске јединице Ненад Недић.

Командант Недић је истакао да је "Супер Пума" најбољи тип хеликоптера у својој класи.

„Дефинитивно можемо рећи да представља најбољи тип хеликоптера који се налази у својој класи. Далеко премашује све капацитете осталих хеликоптера који се тренутно налазе у флоти самом чињеницом да капацитет људи који може да се смести у њега јесте 22 особе и понављам само подвесно ведро које износи чак 4,5 тоне, док на пример и подвесна кука може превести терет тежине до пет тона“, казао је командант Хеликоптерске јединице МУП-а Србије Ненад Недић.

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст/ Фото: МУП | 21.06.2022.


Најновије

Дан сјећања на Јадовно

24.06.2022.
Фашизам и нацизам
Дан сјећања на Јадовно