Министар Вулин одговорио на лажи Кара-Мурзе: Мораће своје лажи да правда и пред српским и пред руским судом

„Свака будала може да има своје мишљење, баш као што сваки шпијун може да се представи као хуманитарни радник или активиста било које врсте. Не знам у коју категорију спада руски опозициони политичар Владимир Кара-Мурза, али знам да је лажов који ће своје лажи морати да правда и пред српским и пред руским судовима, где год да будем могао да га тужбом изведем пред лице правде и доведем познавању истине. Лажи да министар полиције Србије носи било какве податке било коме је опасна и срачуната подлост, како би се Србија приказала као несуверена земља којом други управљају.

Будала или шпијун Владимир Кара-Мурза - Фото: Принтскрин Твитер
Будала или шпијун Владимир Кара-Мурза - Фото: Принтскрин Твитер

Секретар Савета безбедности Руске Федерације господин Николај Патрушев, са киме сам се званично састао више пута, је пријатељ Србије и професионалац који зна да је поштовање закона и принцип равноправности у односима наших земаља мера свих ствари као и начин и његовог и мог рада.

У Србији живе и раде хиљаде Руса, баш као што и хиљаде Срба живе и раде у Русији. Ширењем лажи и о Србији и о Русији и нашим службама безбедности покушава се унети немир и несигурност међу нашим држављанима, али и раширити србофобија и русофобија.

Не ради то Кара-Мурза сам, ни из своје главе, баш као што га и тајкунски медији у Србији преносе без питања и провере. Ја ћу се бранити истином и законом", одговорио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин руском опозиционом политичару Кара-Мурзи, који је изнео лажи да су припадници руске опозиције прислушкивани у Београду и да је министар полиције Вулин предао транскрипте тих разговора секретару Савета безбедности Русије Патрушеву.

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст: МУП Фото: Принтскрин Твитер | 12.01.2022.


Најновије