Народни министар Вулин: Ако Приштина постане члан Савета Европе, Србија треба да прогласи и политичку неутралност као што је прогласила и војну

Шта земље чланице Европске уније заиста мисле о Србији, показаће њихово гласање по захтеву Приштине за њено чланство у Савету Европе.

НАРОДНИ МИНИСТАР Александар Вулин - Фото: МУП
НАРОДНИ МИНИСТАР Александар Вулин - Фото: МУП

Не морамо да чекамо још двадесет година да бисмо знали да ли ЕУ жели Србију у свом чланству, биће довољно да гласају или не гласају против пријема територије у организацију коју чине државе. До сада смо научили да потпис Европске уније вреди колико и Бриселски споразум, али сада је прилика да видимо колико вреди и реч Сједињених Америчких Држава.  Сама најава да ће Приштина поднети захтев за чланство у Савет Европе је већ кршење Вашингтонског споразума и Приштина ће или бити кажњена и заустављена, или ће се показати да је против Србије дозвољена свака лаж и да за Србе нема ни права ни правде. Ако Приштина постане члан Савета Европе, Србија треба да прогласи и политичку неутралност као што је прогласила и војну. Ако већ непријатеље не можемо да изаберемо, хајде да бар бирамо пријатеље, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, коментаришући захтев такозваног Косова за пријем у чланство Савета Европе. 

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст/ Фото: МУП | 12.05.2022.


Најновије