Песков објаснио шта ће бити са заробљеним америчким плаћеницима у Украјини

Амерички плаћеници који су заробљени у Украјини не могу да рачунају на заштиту Женевске конвенције, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков у интервјуу за телевизију „Ем-Ес-Ен-Би-Си“.

Дмитриј Песков - Фото: Принтскрин Твитер
Дмитриј Песков - Фото: Принтскрин Твитер

Не бих да улазим у објашњења правне стране њиховог заробљавања. Једно је јасно – они су починили злочине. Они нису војници украјинске армије. На њих се не односи Женевска конвенција, појаснио је Песков.

Како је истакао, двојица заробљених Американаца треба да одговарају за почињене злочине.

Они су плаћеници, били су умешани у нелегалне активности на територији Украјине, пуцали на су наше војнике, угрожавали њихове животе. Они морају да одговарају за своје злочине, истакао је Песков, додајући да преступе плаћеника из САД треба да истраже и руске власти и власти република Донбаса.

Раније је британски лист „Дејли телеграф“ саопштио да су у Украјини заробљена двојица Американаца. Шеф прес-службе Стејт департмента САД Нед Прајс саопштио је да је администрација у Вашингтону упознала са вестима да је један Американац отпутовао у Украјину како би учествовао у борбеним дејствима, те да је тренутно његова судбина непозната.

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст/ Фото: СПУТНИК | 21.06.2022.


Најновије

Дан сјећања на Јадовно

24.06.2022.
Фашизам и нацизам
Дан сјећања на Јадовно