Руска авијација уништила украјинску војну технику у бродоградилишту Океан

Руска авијација је ликвидирала до 500 војника 59. украјинске бригаде и уништила њихову технику у магацинима бродоградилишта „Океан“ у Николајеву, саопштено је из Министарства одбране Русије.
У протекла 24 сата руска авијација је уништила пет украјинских складишта муниције, као и комплекс „бук-М1“. Ликвидирано је више од 620 украјинских националиста, уништена су 24 тенка, као и друга оклопна возила противника.

Фото: СПУТНИК/ Алексей Никольский
Фото: СПУТНИК/ Алексей Никольский

Артиљерија је погодила 253 положаја украјинске војске и војне технике, шест складишта муниције, као и терминал за гориво у Николајеву.

У саопштењу Министарства одбране Русије се истиче да су војници батаљона 27. Украјинске моторизовано-пешадијске бригаде у Луганској Народној Републици, која је изгубила више од 60 одсто људства, добровољно напустили своје положаје.

У области Николајевке у Доњецкој Народној Републици током ноћи је евакуисано тридесетак рањених и осам убијених плаћеника из САД и Велике Британије, да не би доспели у руке Русији.
Руска противваздушна одбрана је у протекла 24 сата оборила два украјинска авиона, Су-25 и МиГ-29, као и 16 украјинских дронова, међу којима су и беспилотне летелице изнад Змијског острва у Црном мору.

Пресретнуте су и три украјинске балистичке ракете „точка-У“ у областима Пашково у Харковској области и Нова Каховка у Херсонској области, а уништено је и 14 вишецевних ракетних бацача.
У области насеља Никољско у Доњецкој Народној Републици уништена је станица за артиљеријско извиђање AN-TPQ америчке производње.

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст/ Фото: СПУТНИК/ Алексей Никольский | 22.06.2022.


Најновије

Дан сјећања на Јадовно

24.06.2022.
Фашизам и нацизам
Дан сјећања на Јадовно