• 17
  • 11

Mинистар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин и републички јавни тужилац Загорка Доловац су данас, 17. новембра 2020, одржали радни састанак у просторијама Републичког јавног тужилаштва, којом приликом су разговарали о најбитнијим темама у вези са сарадњом јавних тужилаштава и Министарства унутрашњих послова у наредном временском периоду.

Републички јавни тужилац и министар унутрашњих послова су се сложили да блиска сарадња полиције и тужилаштва као органа откривања кривичних дела и органа кривичног гоњења, представља услов без кога се не може постићи успешна борба против криминала и постизање циљева специјалне и генералне превенције криминалитета.

Посебна пажња ће бити посвећена откривању и гоњењу тешких облика кривичних дела у области организованог криминала и корупције, поводом којих ће надлежне полицијске управе и јавна тужилаштва ангажовати додатне људске и материјалне ресурсе ради бржег деловања и бољих резултата који се очекују да ће бити постигнути у блиском временском периоду.

Текст/ Фото: МУП