• 03
  • 12

Ministar Vulin je ponovio da je danas imao zadovoljstvo da, kao što su se dogovorili predsednici Vučić i Dodik, svoju prvu spoljnopolitičku posetu učini upravo Republici Srpskoj.

„Svaki ministar u Vladi Republike Srbije, kao svoju prvu posetu uvek mora, želi i treba da ima u našoj Banjaluci“, istakao je ministar.

Dodao je da je predsednik Vučić uložio nemali uticaj da se na međunarodnom planu, a i unutar naših odnosa Srpska bolje razume, bolje prihvati i poštuje volja srpskog naroda i sa ove strane Drine.

„Neprekidna i kontinuirana pomoć, materijalna pomoć od strane Vlade Republike Srbije je dokaz da naši odnosi nisu odnosi isprazne priče već su odnosi u kojima se konkretno pomaže narodu Srpske da živi bolje, da prepozna svoju Srbiju i da oseti da je Srbija tu. Svaka potreba Republike Srpske je i naša potreba. Želim da se zahvalim srpskom članu Predsedništva na godinama uporne borbe za srpske nacionalne interese, za jačanje svesti o potrebi našeg zajedništva koje ne ugrožava baš nikoga, a prirodna je potreba srpskog naroda“, rekao je ministar unutrašnjih poslova.

 

 

Ministar Vulin je na sastanku srpskog člana Predsedništva informisao o temama o kojima je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske, o budućoj saradnji, organizaciji zajedničkih vežbi, zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, migratorne krize.

„Imao sam zadovoljstvo da ga obavestim o svemu onom što na dnevnom nivou rade naše policije i da ga uverim da ćemo uraditi sve da građani Srbije i Srpske budu sigurni, mirni i bezbedni. To je naš zadatak i naša misija“, rekao je ministar Vulin.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je neprekidna i kontinuirana pomoć Vlade Srbije dokaz da Srbija vodi računa o svim građanima Republike Srpske.

„Veoma sam zahvalan na tome i Vladi Srbije i predsedniku Vučiću. Pre  nekoliko dana Srbija je prosledila Srpskoj 20 miliona evra pomoći, i to u vreme korone. To je jasan znak da Srbija stoji uz Republiku Srpsku te da takođe pomaže rad na regionalnoj stabilnosti“.

Dodik je naglasio i da je posebno važno što policije Srbije i Srpske usko sarađuju.

Tekst/ Foto/ Video: MUP