ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА ОДГОВОРИО ФОНДАЦИЈИ ЗА ОТВОРЕНО ДРУШТВО: Сорошев новац до Манојловића доспева са више страна

ЗАЧУДИЛО нас је саопштење Фондације за отворено друштво у коме демантују нашег лидера Александра Вулина, који је рекао да Сава Манојловића финансира Сорош. Разумемо да лажете, да желите да заштитите токове новца вашег оснивача, али не разумемо како сте помислили да нећете бити раскринкани.

Фото: ПС
Фото: ПС

То што је Фондација за отворено друштво главни Сорошев експонент у Србији, не значи да Сорош своју финансијску подршку не шаље Саву Манојловићу преко неких својих других посредника, извора и организација из иностранства, па је тако Сорошев новац пут до Манојловића нашао управо преко других иностраних организација блиским вашем оснивачу и покровитељу. 

Тако је Манојловићев покрет 'Крени-промени' недавно добио 225.000 евра донација од компанија блиских Сорошу и Рокфелеру, а последњу уплату од скоро милион динара добио је пре седам дана од једне немачке невладине организације "Кампакт" повезане са компанијом у власништву Џорџа Сороша. Такође, није тајна да овај такозвани еколошки покрет од 2020. до 2022. године добија континуирани прилив новца из иностранства који износи више од 150.000 евра. 


Очигледно је овај "еколог" своју мрежу иностраних контаката почео да прави још у студентским данима када је постао стипендиста Фондације "Конрад Аденауер", а своју приврженост антисрпској идеологији наставио и касније да развија, радећи за најразличитије стране организације чији су крајњи циљ дестабилизација Србије. 

Манојловић је своје личне, економске и политичке интересе и аспирације, као и интересе страног капитала, покушао безуспешно да прода српском народу кроз концепт зелене агенде, али  паметан народ није лако слагати и преварити. 

У најмању руку је необично то што се Манојловић наводно бори за спречавање ископавања литијума у Србији од стране "Рио Тинта", али му зато није сметало да своје образовање на високошколским установама стиче потпомогнут стипендијама Фондације "Конрад Аденауер" која је главни финансијер компаније "БХП Лимитед" која је, гле чуда, главни конкурент "Рио Тинту" када је у питању експлоатација литијума

Своју антисрпску настројеност и борбу за стране и личне интересе, Манојловић је покушао безуспешно да прикрије преко концепта о зеленој агенди, баш као и то да не добија новац од Сороша и Рокфелера.

Напротив, овај "еколог" јефтиних манира који се крије иза приче о зеленој агенди, у ствари је прецизно инструисан, а и добро плаћен, од стране својих ментора из иностранства, а све у циљу нарушавања безбедности наше земље. Сорошев новац до Манојловића доспева са више страна, а шта се од њега очекује за узврат то смо видели на протестима и блокадама путева. 

Саво, раскринкан си, то ти у Србији неће проћи, баш као што неће проћи ни лажи Сорошевих фондација", одговорио је Покрет социјалиста, реагујући на лажи Сава Манојловића и Фондације за отворено друштво.

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст/ Фото: novosti.rs | 19.02.2022.


Најновије