Додик: Српска слободарска идеја, не желимо сукобе

Република Српска - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је за РТРС да је Република Српска слободарска идеја, да њено руководство не жели никакве сукобе и да тражи само оно што јој је Дејтонским споразумом дато.

Милорад Додик - Фото: Принтскрин Твитер
Милорад Додик - Фото: Принтскрин Твитер

- Све моје политичке одлуке усмјерене су на Републику Српску - рекао је Додик.

Он је истакао да се одузимањем надлежности и имовине Републике Српске поништава Дејтонски споразум, те да Република Српска то не прихвата.

- Босна и Херцеговина је озбиљна невоља, поготово за нас - рекао је Додик и додао да БиХ нема идеју опстанка и да је одржава искључиво међународни фактор.

Он је нагласио да не прихвата оптужбе о рушењу Дејтонског споразума, јер се Српска и њени представници залажу за поштовање овог споразума и надлежности које јој по Уставу БиХ припадају.

Навео је да се Русија и Кина залажу за поштовање међународног права, што Република Српска подржава.

- Прича о Српској мора да живи и морамо да покажемо снажан отпор јер ће нас тако пријатељи разумјети и подржати. Ако се ми препустимо и они ће рећи "у реду" - поручио је Додик.

Додик је истакао да "само окупљени око Репубилике Српске имамо шансе", те да је Српска до сада урадила и више него што је могла у датим околностима, а то је да је опстала упркос свим тешкоћама са којима је суочавана.

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст: РТРС Фото: Принтскрин Твитер | 08.01.2022.


Најновије