Нешић: Рат и даље у главама бошњачких лидера

РЕПУБЛИКА СРПСКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић поручио је да је претужно је да је у главама бошњачких лидера још рат који је завршен прије 26 година и да и даље не одустају од ретроградне политичке филозофије да на конфронтацијама и виктимизацији покушавају извући политичке бенефите и градити будућност.

Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад Нешић - Фото: РТРС

- Док нормалан свијет и лидери свом народу говоре о стандарду, путевима, ауто-путевима, фабрикама, технолошким достигнућима и на томе граде политике, Шефик Џаферовић и њему слични још мантрају о непостојећој агресији - рекао је Нешић, коментаришући недавни интервју бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића дат холандским медијима.

Он је поручио Џаферовићу да би, да заиста поштује Дејтонски мировни споразум, поштовао и да тамо пише да се у БиХ десио трагичан грађански сукоб и да нису Срби 1992. године пали са Марса у БиХ, већ су ту живјели вјековима.

- Да нисам ја као дјечак можда био агресор у својој кући у Сарајеву, као и осталих 150.000 Срба? Да ли је Никола Гардовић који је убијен 1. марта 1992.године био агресор? Јесу ли старци и старице, жене и дјеца, масакрирани у Сијековцу 27. марта 1992. године, били агресори? Да ли су Срби убијени и бачени у Казане били агресори, као и они заточени у логорима Силос, Виктор Бубањ? - пита Нешић.

Он подсјећа и да је ЈНА испунила своју обавезу из споразума о повлачењу и да су војници који су мирно, са празним пушкама излазили из Сарајева и Тузле, на звјерски начин побијени.

- Толико о страшним агресорима који су побијени док су напуштали своје касарне. А могао би нам Џаферовић говорити много више о оним правим агресорима, онима што су дошли у БиХ, главосјечама из Одреда `Ел муџахедин`, на подручју гдје је он био начелник Центра јавне безбједности и гдје је био обавезан да заштити цивиле. Резултат његовог обављеног посла су одрубљене главе и масовне гробнице Срба у Возући - констатовао је Нешић.

Лидер ДНС-а поручио је да ће БиХ кренути напријед тек када ратни бошњачки лидери буду у пензији или, још боље, тамо гдје им и јесте мјесто – пред правосуђем.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је за холандски лист "Волкскрант" да су, како је рекао, "призори из Украјине идентични онима који су долазили из БиХ прије три деценије", као и да је придруживање БиХ ЕУ геополитичка неминовност, с обзиром на "напоре Русије да дестабилизује земљу".

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст/ Фото: РТРС | 08.05.2022.


Најновије