Нове увреде – за СВЕ НАШЕ паре: „Несаломива“ србофобија водитеља РТЦГ

ЦРНА ГОРА - Након новог скандала на РТЦГ, можемо констатовати да је овдје ријеч о наставку србофобних иступа новинара и водитеља које – плаћају и Срби.

"Узданице" Јавног сервиса; илустрација: ИН4
"Узданице" Јавног сервиса; илустрација: ИН4

Прије пар дана, у ударном термину Јавног сервиса, водитељка емисије „Наглас“ Марија Марковић више пута је Српску православну цркву (СПЦ) назвала „Црквом Србије.

Прихватајући тако кованицу коју у континуитету „рабе“ Аднан др (без мр?) Чиргић, факултет „за два слова“, НВО ЦПЦ, други експоненти палог режима и другосрбијански „експерти“ који почесто „топлину“ и „утјеху“ (читај – апанажу) траже и проналазе у Миловом „крилу“ – „заборавна“ и „добронамјерна“ домаћица поменуте емисије недвосмислено је показала приврженост ДПС-а и сателита и њиховим дискриминаторским политикама.

Предсједник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић, као и отац Борис Брајовић, који су учествовали у поменутој емисији, упутили су водитељки оштре критике тим поводом, оцјењујући њено понашање као „срамно“. Даниловић је подсјетио да је својевремено , док је био у прелазној Влади, бранио депортације свештеника СПЦ, те да је застрашујући наставак такозване „тракторијаде“ у Црној Гори.

Након новог скандала на РТЦГ, можемо констатовати да је ријеч о наставку србофобних иступа новинара и водитеља које – плаћају и Срби.

Подсјетимо, не тако давно тадашња уредница Јутарњег програма РТЦГ Марија Разић, након што је на Дан побједе над фашизмом емитована нумере усташке иконе Томпсона, дан касније дала скандалозно појашњење:

„Јуче сам емитовала нумеру хрватског пјевача Марка Перковића Томпсона. Због свих контроверзи које се вежу за његову личност, његово појављивање могло је да увриједи један број наших гледалаца. Извињавам се свима које сам повриједила.“.

Коме у Црној Гори не смета да се на „Јавном сервису“ појави аутор стихова „Јасеновац и Градишка Стара, то је кућа Максових месара“ „Сјајна звијездо изнад Метковића поздрави нам Анту Павелића“ и „У Чапљини клаоница била, много Срба Неретва носила, Ој Неретво теци низа страну, носи Србе плавоме Јадрану“ – показао је даљи слијед догађаја, нарочито након 30. августа 2020. године.

На истом мјесту, у скаредној „Телескопији“, Тамара Никчевић је изнијела читав низ лажних оптужби на рачун српског предсједника Александра Вучића, па и да шаље у Црну Гору криминалце и паравојне формације, да би све „зачинила“ новим „открићем“ – да тада владика будимљанско-никшићки, а сада митрополит црногорско-приморски Јоаникије, прави „нови Седми батаљон“!

„Заборављени ас“ Јавног сервиса, Дарко Шуковић, својевремено нам је, у друштву Аднана др Чиргића, поручио да се добро припазимо и ми и наша дјеца, те да прави удар на све који се као Срби осјећају тек предстоји:
„Нећемо се смирити док и посљедње дијете у Црној Гори не одабере да буде комита, а не жандар“.

И Душка Пејовић, у емисији „Интервју“, уздрмана падом ДПС-а и сателита, у разговору са садашњим потпредсједником Владе Дританом Абазовићем, коалицију „За будућност Црне Горе“ која је освојила преко 32% гласова, али и СПЦ – назвала „равногорско-четничко-великосрпским пројектом“, чиме је јавно напала и таргетирала једну вјерску заједницу и најјачег конституента нове власти.

Гледајмо РТЦГ, до неке нове, „случајне“ увреде! Искуство нам говори да ово неће бити крај.

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст/ Фото: in4s.net | 20.01.2022.


Најновије