Званичници положили вијенце на Споменик палим борцима ВРС

Република Српска - Полагањем вијенаца на Споменик палим борцима Војске Републике Српске у Бањалуци почело је обиљежавање 9. јануара Дана Републике.

Званичници положили вијенце на Споменик палим борцима ВРС - Фото: РТРС
Званичници положили вијенце на Споменик палим борцима ВРС - Фото: РТРС

Вијенце су положили предсједница Републике Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, као и министри у Влади Српске, српски представници у Парламентарној скупштини БиХ, делегације Вијећа народа Републике Српске и Савеза општина и градова.

На Споменик палим борцима на гробљу Свети Пантелија вијенце су положили и представници Министарства одбране у Савјету министара, Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, Борачке организације Републике Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Удружења жена жртава рата, те других организација проистеклих из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић данас ће заслужним институцијама и појединцима додијелити одликовања.

Пренос церемоније одликовања од 15.00, као и свечану академију од 18.00 часова, можете пратити на нашем програму и порталу.

Свечани дефиле биће организован сутра у 12 часова.

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст/ Фото: РТРС | 08.01.2022.


Најновије