Вулин: Са српским светом имају проблем само они који дискриминишу Србе

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије и председник Покрета социјалиста Александар Вулин истакао је данас у Скупштини Србије да је српски свет његова идеја и његов лични став, да то није став Владе, нити председника Вучића, али да ће се борити за то да што више посланика подржи његову идеју.

Знате ко има проблем са српским светом, само они у чијим државама праве Србима дискриминацију. Нико други. У Мађарској немају тај проблем. Обично имају проблем они који нису завршили са етичким чишћењем, да им и 4 посто Срба смета.

Српски свет је моја идеја, није идеја Владе Србије, парламент се није о томе изјашњавао, то је моје политичко право да га заступам, никад нисте чули од мене да треба мењати границе на Балкану.

Ја сматрам да границе на Балкану морају да буду сачуване, а почеће са чувањем интегритета Србије.

Српски свет је, дакле, идеја очувања Срба као јединственог политичког народа, ничег другог - поручио је министар и председник Покрета социјалиста.

Лидер ПС-а и министар полиције је истакао да је у региону на делу велико лицемерје и да баш никоме не смета када Шиптари из Бујановца иду по мишљење у Тирану, али да када у Београд дођу Срби из Бањалуке, то свима и те како смета.

- Када се правила локална власт у Бујановцу и Прешеву представници шиптарских партија су тражили мишљење у Тирани да се догворе о саставу локалне власти. Реч нисмо рекли, а када Срби из Бањалуке дођу у Београд то је страшно, када неко искористи израз српски свет то је агресија. Понављам, овде у Парламенту три човека подржавају ту идеју, то су посланици Покрета социјалиста, дакле није став Владе, нити председника Вучића. А ја ћу се борити да има много више народних посланика који подржавају идеју српског света - поручио је министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин у Скупштини Србије, где добио громогласни аплауз од стране народних посланика.
 

Текст: Новости - Фото: МУП | 19.10.2021.


Најновије