Вулин: Српски свет је насушна потреба свих Срба

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је вечерас да је српски свет насушна потреба Срба и да Срби имају право да буду јединствен политички народ баш као што све друге нације са великом дијаспором имају неку своју врсту света.

Министар и председник ПС-а Вулин је у емисији „Један на један“ бањалучке Алтернативне телевизије оценио да су Срби у две Југославије прокоцкали своје велике победе и обрукали своје страшне жртве јер су престали да буду јединствен политички народ, док су други народи имали политичку организацију која је успевала да артикулише већину нације.
„Ми то сада имамо као могућност у Српској напредној странци. Ја нисам њихов члан, али само она има ту снагу, масовност и лидера који је у стању да артикулише политичко мишљење Срба без обзира где живе. Да створи јединствен политички народ“, сматра министар и председник ПС-а Вулин.

Истакао је да се залаже за безусловно поштовање граница на Балкану, при чему очекује да се крене од Србије, дакле нема признања такозваног Косова.

Министар и председник ПС-а је оценио да његову приврженост Републици Српској критикују они који сматрају да је треба укинути и да су Срби који живе ван Србије терет за Србију, то су људи који или не знају ништа о политици или знају много, али су антисрпски оријентисани.

„Ја ћу се бавити Републиком Српском јер знам да нема важнијег спољно политичког приоритета за Србију од Републике Српске“, казао је министар полиције и председник ПС-а.

Текст: Ало - Фото: МУП | 07.11.2021.


Најновије