Вулин: Српски свет политички одговор насиљу над Србима

Политика по којој се Срби који живе ван Србије остављају да се сами боре за опстанак и политика која се у име Срба извињава за туђе злочине јесте поражена и то на изборима у Србији, истакао је данас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

"Грлић Радман није нашао разлог да осуди дивљање на Цетињу и не види проблем у насилним покушајима да СПЦ буде једина верска заједница у Европи која под заштитом дугих цеви иде да се помоли Богу у свом манастиру, али види проблем у Србији, која неће да ћути пред насиљем и понижењем", поручио је Вулин одговарајући на изјаву хрватског министра спољних и европских послова о "српском свету" који је рекао да су такве "освајачке политике" поражене, а пренело ресорно министарство.

Он је истакао да "Српски свет" није позив на сукобе, већ је одговор на политичко и физичко насиље над Србима, над ћутањем о злочинима у Олуји, над подсмевањем покланим подрињским Србима.

"Српски свет настаје да се не би поновио јасеновачки геноцид и настаје да ''Велика Албанија'' не прође без бране и отпора, да када се Срби у Републици Српској приморавају под претњом робије да прихвате да су геноцидан народ има ко да их окупи и охрабри да буду јединствени. ''Српски свет'' је политички мирни и никакав другачији одговор на покушај отимања Косова и Метохије, на рушење Републике Српске, на враћање усташтва у званичну политику Хрватске, на покушаје да се Србима одузме црква, а да се Срби ван Србије прогласе агресорима и окупаторима, а трагови њиховог постојања затиру. Срби су постали јединствен политички народ и то им нико не може забранити", поручио је Вулин.

Текст: Танјуг - Фото: МУП | 07.09.2021.


Најновије